فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و هفتم شماره 4 (پیاپی 98، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/03
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حمید مقیمی، شیوا برزویی، علیرضا زمانی، مهدی بهزاد* صفحات 193-200
    سابقه و هدف

    ازدیاد پاسخ سلول های T کمکی 22 (T helper 22, Th22)در پاتوژنز دیابت ملیتوس نوع 2 (T2DM) دخیل است. در این مطالعه، فاکتور رونویسی سلول های Th22 (AHR) و اینترلوکین 22 (IL-22) در سلول های TCD4+ و نیز تاثیر مصرف خوراکی امپاگلیفلوزین بررسیشد. همچنین همبستگی بین فاکتورهای یادشده و پارامترهای بالینی در بیماران تعیین شد.

    مواد و روش ها:

    در این مطالعهمورد-شاهدی 50 بیمار تحت درمان با متفورمین و گلیکلازیدبه دو گروه مساوی دریافت کنندهامپاگلیفلوزین (EMPA+) و غیر دریافت کنندهامپاگلیفلوزین (‐EMPA، گروه شاهد) تقسیم شدند. سلول های TCD4+ خون محیطی در روز شروع و 6 ماه بعد از درمان از بیماران جداسازی و میزان بیان ژنی AHR و IL-22با استفاده ازPCRReal-time و میزان ترشح IL-22 بعد از تحریک با استفاده از تکنیک الایزاسنجیده شد.

    یافته ها:

    میزانگلوکز پلاسمای ناشتا و هموگلوبین A1c در گروه EMPA+ پس از دوره درمان با امپاگلیفلوزین در مقایسه با روز شروع کاهش داشت (001/0>P و 04/0=P). کاهش میزان بیان ژنی IL-22 و ترشحIL-22پس از 6 ماه از آغاز درمان با امپاگلیفلوزیندیده شد (011/0=P و 001/0=P). همبستگی مثبت معنی داری میان ترشح IL-22 و بیان ژنی آن با AHR و گلوکز پلاسمای ناشتا و هموگلوبین A1c در بیماران EMPA+ بعد از درمان مشاهده شد (05/0<p).

    نتیجه گیری:

    امپاگلیفلوزین علاوه بر خواص ضددیابتی، اثرات ضدالتهابیروی سیستم ایمنی بدن به خصوص فاکتورهای مربوط به سلول هایTh22 دارد.

    کلیدواژگان: امپاگلیفلوزین، اینترلوکین 22، دیابت شیرین نوع 2، سلولT کمکی 22
  • محمدامین امینی، ایرج خدادادی، حیدر طیبی نیا، سیدسامان طالبی، بهروز افشار، جمشید کریمی* صفحات 201-210
    سابقه و هدف

     سرطان معده یکی از کشنده ترین سرطان ها در جهان است. اخیرا LINC00961، TPT1-AS1 و SAMMSON کشف شده اند که به طور قابل توجهی در سرطان های مختلف نقش دارند. هدف از این مطالعه تعیین میزان بیان این ژن ها در بافت سرطانی در مقایسه با بافت مجاور سالم و ارتباط بیان آن ها با ویژگی های بالینی است.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه مورد-شاهدی، بیان LINC00961، SAMMSON و TPT1-AS1 در 40 جفت نمونه بافت سرطانی و بافت مجاور سالم با استفاده از qRT-PCR بررسی شد. تجزیه وتحلیل آماری و نمودار ارتباط بین سطح RNA و خصوصیات کلینیکوپاتولوژیک با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و Prism 5.00 انجام شد. منحنی ROC برای نشان دادن حساسیت و ویژگی LINC00961، SAMMSON و TPT1-AS1 به عنوان نشانگرهای زیستی سرطان معده ترسیم شدند.

    یافته ها: 

    بیان ژن های TPT1-AS1  و SAMMSON افزایش و بیان ژن LINC00961 کاهش یافته بود. نتایج نشان داد سطح TPT1-AS1 و SAMMSON در سرطان معده با اندازه و درجه تومور همبستگی دارد. تجزیه وتحلیل منحنی ROC از سطح LINC00961 و SAMMSON نشان داد این دو lncRNA می توانند بافت سرطانی و بافت مجاور سالم را از یکدیگر تمیز دهند.

    نتیجه گیری:

     بر اساس نتایج به دست آمده، LINC00961، SAMMSON و TPT1-AS1 ممکن است با توجه به مسیر های پیام رسان سلولی خود نقش مهمی در تشدید و حتی شروع سرطان معده داشته باشند.

    کلیدواژگان: سرطان معده، نشانگر زیستی تومور، RNA طویل غیر کدکننده
  • فریبا کرامت، حمیدرضا قاسمی بصیر، عباس طاهر، عباس مرادی، علی سعادتمند، پوریا اوجی نژاد* صفحات 211-216
    سابقه و هدف

    عفونت ناشی از آسینتوباکتر ازجمله عفونتهای شایع بیمارستانی است که طی سالهای اخیر، میزان مقاومت آنتیبیوتیکی آن افزایش داشته است. هدف از انجام این مطالعه تعیین مقاومت دارویی به کلیستین در عفونتهای بیمارستانی با آسینتوباکتر مقاوم به چند دارو MDR بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی طی سال 1317-18 روی 45 نمونه کشت خون یا مایعات بدن بیماران بستری در بیمارستان سینای شهر همدان انجام شد. حداقل غلظت بازدارنده MIC با استفاده از نوارهای -E test و دیسک دیفیوژن برای بررسی مقاومت آسینتوباکتر نسبت به آنتیبیوتیک کلیستین بر اساس دستورالعمل CLSI تعیین شد. نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS نگارش 16 تجزیه و تحلیل آماری شد.

    یافته ها

    از مجموع 45 بیمار، 24 نفر 3/53 درصد مرد و 21 نفر 7/46 درصد زن بودند. میانگین سنی بیماران 1/15±0/68 سال بود. تمامی نمونه ها با روش دیسک دیفیوژن نسبت به آنتیبیوتیکهای سفتریاکسون، سفتازیدیم، سیپروفلوکساسین، سفپیم، ایمیپنم، مروپنم و آمپیسولباکتام مقاومت 100 درصدی داشتند. از 45 نمونه کشت بررسیشده با MIC ،31 نمونه 7 /86 درصد به کلیستین حساسیت و 6 نمونه 3/13 درصد مقاومت داشتند. در روش دیسک دیفیوژن در 21 نمونه 7/46 درصد حساسیت، 5 نمونه 1/11 درصد مقاوم و 11 نمونه 2/42 درصد مقاومت بینابینی به کلیستین دیده شد.

    نتیجهگیری

    بر اساس یافته های مطالعه کلیستین در برابر آسینتوباکتر مقاوم به چند دارو اثربخشی مناسبی دارد و در موارد آسینتوباکتر MDR به عنوان رژیم درمانی موثر در ترکیب با سایر آنتیبیوتیکها میتواند استفاده شود.

    کلیدواژگان: آسینتوباکتر، کلیستین، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فرزانه ساکی*، حسین غلامی، علی یلفانی، مرضیه ضیاء صفحات 217-225
    سابقه و هدف

     اسکولیوز ایدیوپاتیک نوجوانی یکی از ناهنجاری های پیچیده و رایج ستون فقرات است و منجر به درد و ناراحتی زیادی برای افراد می شود و پیامدها و عوارضی نیز به دنبال دارد. تمرینات و رویکردهای مختلفی برای اصلاح این ناهنجاری وجود دارد. تمرینات شروث یکی از تمرینات اثربخش در این راستا محسوب می شود. ازاین رو هدف از مطالعه حاضر، تعیین تاثیر تمرینات اصلاحی شروث بر زاویه کاب، انعطاف پذیری و ظرفیت عملکردی نوجوانان مبتلابه اسکولیوز ایدیوپاتیک بود.

    مواد و روش ها:

     در این کارآزمایی بالینی کنترل شده با طرح پیش آزمون و پس آزمون، 24 نوجوان مبتلابه اسکولیوز ایدیوپاتیک در دو گروه کنترل و تجربی به صورت تصادفی قرار گرفتند. برنامه تمرینی شروث به مدت ده هفته به عنوان متغیر مستقل در نظر گرفته شد. به منظور اندازه گیری متغیرهای وابسته پژوهش از X-RAY برای زاویه کاب، از آزمون نشستن و خم شدن به جلو برای انعطاف پذیری و از آزمون میدانی 6MWT برای ظرفیت عملکردی استفاده شد. از روش ترکیبی تحلیل واریانس با اندازه های تکراری در نرم افزارSPSS نسخه 23 برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد (05/0>P).

    یافته ها:

     نتایج نشان داد پس ازده هفته تمرینات شروث، تفاوت معنی داری درکاهش زاویه کاب، افزایش انعطاف پذیری و ظرفیت عملکردی از پیش آزمون تا پس آزمون درگروه تمرین دیده شد، امادرگروه کنترل تفاوت معنی داری حاصل نشد (05/0>P).

    نتیجه گیری: 

    برنامه تمرینات شروث با توجه به اینکه کل زنجیره حرکتی را درگیر می کند، در کاهش زاویه انحنای جانبی ستون فقرات افراد مبتلابه ناهنجاری اسکولیوز ایدیوپاتیک اثربخشی مطلوبی دارد.با توجه به ماهیت این تمرینات و نتایج حاصل از آن می توان از این نوع تمرینات در اصلاح افراد دارای دفورمیتی اسکولیوز ایدیوپاتیک استفاده کرد

    کلیدواژگان: اسکولیوز، انعطاف پذیری، ظرفیت عملکردی
  • نوشین بزازی، مونا شرفی ضمیر، سیامک اکبرزاده، یونس محمدی، محمد احمدپناه* صفحات 226-231
    سابقه و هدف

     رتینوپاتی دیابتی یکی از عوارض مهم و ناتوان کننده دیابت است که شیوع آن در بیشتر کشورها رو به افزایش است. رتینوپاتی دیابتی تاثیر شگرفی بر کیفیت زندگی فرد دارد و باعث افزایش علایم اضطراب و افسردگی در افراد مبتلابه دیابت می شود. به همین منظور، این مطالعه با هدف تعیین شیوع افسردگی در بیماران مبتلابه رتینوپاتی دیابتی انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    در این مطالعه توصیفی-مقطعی به روش نمونه گیری در دسترس و متوالی 245 بیمار مبتلابه رتینوپاتی مراجعه کننده به کلینیک چشم بیمارستان فرشچیان همدان طی سال های 1398-1399 انتخاب و از نظر ابتلا به افسردگی با پرسش نامه 21 سوالی بک ارزیابی شدند. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 در سطح اطمینان 95 درصد تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    میانگین سن بیماران 5/8±47/54 سال، میانگین مدت ابتلا به دیابت 15/4±5/8 سال و از نظر جنسیت 3/41 درصد مرد و 7/58 درصد زن بودند. شیوع افسردگی در بیماران مبتلابه رتینوپاتی دیابتی در کل 8/49 درصد و در رتینوپاتی پرولیفراتیو و غیرپرولیفراتیو به ترتیب 2/68 و 43 درصد بود (001/0<p). در مردان و زنان 9/45 و 5/51 درصد (428/0=P) و بیماران تحت درمان با انسولین و بدون انسولین 4/50 و 2/49 درصد (846/0=P) بود. ضریب همبستگی بین اختلال افسردگی با سن 123/0 (054/0=P) و با مدت ابتلا به دیابت 369/0 (001/0<p) بود.

    نتیجه گیری: 

    افسردگی یکی از مشکلات شایع بیماران مبتلابه رتینوپاتی دیابتی است و بین شدت رتینوپاتی و مدت ابتلا به دیابت با شیوع افسردگی ارتباط معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: افسردگی، دیابت شیرین، رتینوپاتی
  • زهرا میری، زهرا رضوی*، شقایق محمدی صفحات 232-238
    سابقه و هدف

     یکی از گروه های پرخطر ابتلا به عفونت ویروس کووید 19 (COVID-19)، دانشجویان مقطع کارآموزی و کارورزی رشته پزشکی هستند. در این راستا این مطالعه با هدف تعیین وضعیت استرس، اضطراب، افسردگی و اختلال خواب در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان طی همه گیری کووید 19 طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش ها:

     این مطالعه توصیفی-مقطعی به روش سرشماری در نیمه اول سال 1399 روی دانشجویان دوره کارآموزی و کارورزی رشته پزشکی انجام شد. اطلاعات مورد نیاز ازجمله مشخصات دموگرافیک، مقطع تحصیلی، سکونت در خوابگاه یا منزل، میزان اضطراب، استرس، افسردگی و اختلال خواب به ترتیب با استفاده از پرسش نامه استاندارد DASS و Item Insomnia Severity Index-7 به صورت آنلاین جمع آوری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد. سطح معنی داری آزمون ها 05/0>P در نظر گرفته شد.

    یافته ها: 

    درمجموع 257 نفر دانشجوی پزشکی بررسی شدند. 6/55 درصد زن بودند. میانگین و انحراف معیار سن دانشجویان 61/1 ± 09/24 سال بود. 171 نفر از شرکت کنندگان (6/66 درصد) در مقطع کارآموزی و 105 (9/40 درصد) ساکن خوابگاه دانشجویی بودند. 160 نفر (3/62 درصد) از دانشجویان با بیماران کرونایی در تماس بودند. بعد از بروز پاندمی کرونا حدود 4/28 درصد از دانشجویان دچار افسردگی،1/17 درصد دچار استرس، 8/21 درصد دچار اضطراب و 6/20 درصد دچار اختلال خواب بودند. بین متغیرهای دموگرافیک، سکونت در خوابگاه و مقطع کارورزی یا کارآموزی با استرس، اضطراب، افسردگی و بی خوابی ارتباط آماری معناداری دیده نشد.

    نتیجه گیری:

     بروز عوارض روحی و روانی شامل اضطراب، استرس، افسردگی و بی خوابی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان طی همه گیری کرونا زیاد است. پیشگیری مناسب، مداخلات زودرس و دسترسی به خدمات بهداشت روان برای جلوگیری از اختلال عملکرد و حفظ سلامت روان این گروه آسیب پذیر ضروری است.

    کلیدواژگان: اختلال خواب، استرس، اضطراب، افسردگی، دانشجویان پزشکی، کرونا ویروس
  • کاظم فرزین فر، حمید نجات*، محسن دوستکام، حسن توزنده جانی صفحات 239-252
    سابقه و هدف

    به منظور کاهش هیجانات و افزایش تحمل پریشانی در افراد مبتلابه لکنت، رویکردهای متعددی پیشنهاد شده است که ازجملهآن ها می توان بهطرحواره درمانی و رویکرد تلفیقی شناختی-گفتاری اشاره کرد. هدف از این مطالعهمقایسه اثربخشی طرحواره درمانی و رویکرد تلفیقی شناختی-گفتاری بر تنظیم هیجانی و تحمل پریشانی افراد مبتلابه لکنت بود.

    مواد و روش ها:

    مطالعه حاضر پژوهشی نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و آزمون پیگیری با گروه کنترل بود.جامعه آماری شامل تمام افراد مبتلابه لکنت با محدوده سنی 18 تا 30 سال در شهر سبزوار بود. نمونه آماری شامل 30 نفر از افراد مبتلابه لکنت بودند که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به صورت کاملا تصادفی در دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل (هر گروه 10 نفر) جایگزین شدند. گروه آزمایش طرحواره درمانی در 12 جلسه 90 دقیقه ای و گروه آزمایش تلفیقی شناختی-گفتاری در 12 جلسه 60 دقیقه ای تحت درمان قرار گرفتند، درحالی که گروه کنترل هیچ درمانی را دریافت نکرد. ابزارهای مطالعه پرسش نامه تنظیم هیجانی گراس و جان (2003) وپرسش نامه تحمل پریشانیسیمونز و گاهر (2005) بودند که در هر سه گروه در مراحل پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری اجرا شدند. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها:

    نتایج نشان داد دو طرحواره درمانی و رویکرد تلفیقی شناختی-گفتاری بر تنظیم هیجانیوتحمل پریشانی افراد مبتلابه لکنت تاثیر معنی داری دارد (05/0<p).

    نتیجه گیری:

    نتایج حاکی از این بود که هیچ یک از درمان ها نسبت به دیگری برتری نداشت و تنها رویکرد تلفیقی شناختی-گفتاری در شاخص تحمل پریشانی موثرتر بود.

    کلیدواژگان: تحمل پریشانی، تنظیم هیجانی، رویکرد تلفیقی شناختی-گفتاری، طرحواره درمانی، لکنت
  • الهام ایران نژاد*، محمد سلطانی زاده صفحات 253-260
    سابقه و هدف

    دگرگونی های ایجادشده همراه با شروع قاعدگی بر مولفه های روان شناختی ازجمله سلامت روان اثر می گذارد. در این راستا این مطالعه با هدف مقایسه سلامت روان دختران دارای قاعدگی زودرس، دیررس و عادی انجام شد.

    مواد و روش ها:

    این مطالعه یک طرح توصیفی از نوع علی-مقایسه ای بود وجامعه آماری آن را دانش آموزان دختر 9 تا 17 ساله شهر اصفهان تشکیل می دادند. روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی چندمرحله ای و حجم نمونه 56، 37 و 43 نفر به ترتیب برای گروه دارای قاعدگی عادی، زودرس و دیررس بود. ابزار این مطالعه پرسش نامه سلامت روان کودکان 3 تا 18 سال (PSC) جلینک، مورفی و بورنز (1986) بود. داده های گردآمده با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون آماری کوواریانس تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها:

    بین دو گروه دختران دارای قاعدگی عادی و زودرس در سلامت روان و زیرمقیاس های آن تفاوت معنی داری وجود نداشت. دختران دارای قاعدگی دیررس سلامت روان بیشتری نسبت به دختران دارای قاعدگی زودرس و عادی داشتند (01/0>P).

    نتیجه گیری:

    به نظر می رسد زمان شروع قاعدگی بر سلامت روان اثر می گذارد. هرچه سن شروع قاعدگی بالاتر باشد، مشکلات در سلامت روان کمتر می شود

    کلیدواژگان: دانش آموزان، سلامت روان، نخستین قاعدگی
  • طاهره اسلام منش* صفحات 261-264
    سابقه

    خال سباسه نوعی هامارتوم پوستی است که با تومورهای ثانویه مثل سیرنگوسیستادنوما پاپیلیفروم همراه است. سیرنگوسیستادنوما پاپیلیفروم نوعی تومور نادر خوش خیم با تمایز بحث برانگیز بین اکراین و آپوکراین است. بیشتر سیرنگوسیستادنوما پاپیلیفروم های درگیرکننده اسکالپ در زمینه خال سباسه دیده می شوند.

    معرفی بیمار:

    بیمار یک دختر نوجوان پانزده ساله با ضایعه پوستی مادرزادی روی پیشانی بود که پس از تغییر اندازه و شکل ضایعه به درمانگاه مراجعه کرده بود. بعد از جراحی ضایعه و بررسی هیستوپاتولوژیک، تشخیص سیرنگوسیستادنوما پاپیلیفروم برخاسته از خال سباسه داده شد.

    نتیجه گیری:

    سیرنگوسیستادنوما پاپیلیفروم نوعی تومور نادر پوستی است. تایید هیستولوژیک برای تشخیص قطعی ضایعه الزامی بود و درمان، جراحی و برداشتن کامل ضایعه است

    کلیدواژگان: خال سباسه، سیرنگوسیستادنوما پاپیلیفروم، هامارتوم
|
  • Hamid Moghimi, Shiva Borzouei, Alireza Zamani, Mahdi Behzad* Pages 193-200
    Background and Objective

    The increased response of T helper (Th) 22cells might be involved in thepathogenesis ofType 2 Diabetes Mellitus (T2DM). The present study aimed to investigate the transcription factor of Th22 cells (aryl hydrocarbon receptor [AHR]) and interleukin 22 (IL-22) in CD4+ T cells as well as the impact of oral empagliflozin treatment. The correlation between the aforementioned factors and clinical parameters was also determined among the patients.

    Materials and Methods

    In this case-control study, 50 patients under the treatment of metformin and gliclazide were divided into two equal groups, including the patients receiving empagliflozin (EMPA+) and not receiving empagliflozin (EMPA, as the control group). The peripheral blood CD4+ T cells were isolated on the initiation day of the study and after 6 months of therapy, and the gene expression levels of AHR and IL-22 were evaluated by real-time polymerase chain reaction. In addition, the production of IL-22 after activation was measured using enzyme-linked immunosorbent assay.

    Results

    The levels of fasting plasma glucose and hemoglobin A1c diminished in the EMPA+ group after empagliflozin therapy, compared to those reported at the baseline (initiation day; P<0.001 and P=0.04). The gene expression level of IL-22 and production of IL-22 significantly reduced after 6 months of empagliflozin therapy (P=0.011 and P=0.001). A significant positive correlation between IL-22 production and its gene expression with AHR as well as between fasting plasma glucose and hemoglobin A1c was observed in the EMPA+ patients after therapy (P˂0.05).

    Conclusion

    In addition to antidiabetic effects, empagliflozin has anti-inflammatory impacts on the immune system, especially on Th22 cell-related factors.

    Keywords: Diabetes Mellitus Type 2, Empagliflozin, Interleukin 22, T Helper 22 Cell
  • MohammadAmin Amini, Iraj Khodadadi, Heidar Tayebinia, Sayed Saman Talebi, Behrouz Afshar, Jamshid Karimi* Pages 201-210
    Background and Objective

    Gastric Cancer (GC) is one of the deadliest cancers in the world. Recently, LINC00961, TPT1-AS1, and SAMMSON Long non-coding RNA (lncRNAs)have been discovered, which significantly contribute to the occurrence of various cancers. This study aimed to determine the expression levels of these genes in GC tissues, compared to healthy adjacent tissues, and the relationship of their expressions with clinical characteristics.

    Materials and Methods

    In this case-control study, the expression of LINC00961, SAMMSON, and TPT1-AS1 were evaluated in 40 pairs of cancerous and adjacent non-cancerous tissue samples in GC patients using qRT-PCR. Statistical analysis and graphing of the relationship between RNA levels and the clinic-pathological characteristics of GC were carried out using SPSS and Prism 5.00 software. Furthermore, Receiver Operating Characteristic (ROC) curve was drawn to represent the sensitivity and specificity of LINC00961, SAMMSON, and TPT1-AS1 expression as biomarkers of GC.

    Results

    The expression of TPT1-AS1 and SAMMSON were significantly up-regulated, and the expression of LINC00961 was significantly decreased in GC specimens, compared to adjacent control samples. Our results showed that TPT1-AS1 and SAMMSON RNA levels in GC were significantly related to the tumor size and histopathological grade. Moreover, the ROC curve analysis of LINC00961 and SAMMSON RNA level demonstrated that these two lncRNAs had an appropriate sensitivity and specificity for the diagnosis goals.

    Conclusion

    Based on the results, LINC00961, SAMMSON, and TPT1-AS1 may play critical roles in exacerbating and even initiating GC due to their cellular pathways.

    Keywords: Gastric Cancer, Long Non-Coding RNA, Tumor Marker
  • Fariba Keramat, HamidReza Ghasemi Basir, Abbas Taher, Abbas Moradi, Ali Saadatmand, Pooria Owji Nejad* Pages 211-216
    Background and Objective

    Acinetobacter infection is one of the most common nosocomial infections that its antibiotic resistance has increased in recent years.This study aimed to evaluate drug resistance to colistin in nosocomial infections with multidrug-resistant (MDR) Acinetobacterbaumannii.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was performed on 45 blood or body fluid culture samples collected from hospitalized patients at Sina Hospital, Hamadan, Iran, within 2018-2019.The Minimum Inhibitory Concentration (MIC) was determined using E-test trips and disk diffusion method to evaluate the resistance of Acinetobacterbaumannii to the antibiotic colistin according to the guidelines of the Clinical and Laboratory Standards Institute.The collected data were analyzed in SPSS software (version 16).

    Results

    In this study, out of 45 patients, 24 (53.3%) and 21 (46.7%) of the subjects were male and female, respectively.The mean age of patients was estimated at 68.0±15.9 years. The antibiotic-resistance of samples was determined using the disk diffusion method. Accordingly, all samples were 100% resistant to ceftriaxone, ceftazidime, ciprofloxacin, cefepime, imipenem, meropenem, ampicillin sulbactam.Out of 45 culture samples examined with MIC, 39 (86.7%) and 6 (13.3%) of samples were sensitive and resistant to colistin, respectively.Based on the results of the disk diffusion method, 21 (46.7%), 19 (42.2%), and 5 (11.1%) of samples were sensitive, intermediate, and resistant to colistin

    Conclusion

    Based on the findings, colistin was effective against multidrug-resistant Acinetobacterbaumannii and is suggested to be used in cases of Acinetobacter MDR as an effective treatment in combination with other antibiotics.

    Keywords: Acinetobacter, Antibiotic Resistance, Colistin
  • Farzaneh Saki*, Hossein Gholami, Ali Yalfani, Marziyeh Zia Pages 217-225
    Background and Objective

    Adolescent idiopathic scoliosis is one of the complex and common deformities of the spine. It is a condition that can cause a lot of pain and discomfort for individuals and has consequences and complications. There are different exercises and approaches for correction of this deformity, such as Schroth exercise. In this regard, the purpose of this study was to investigate the effect of corrective exercises on Cobb angle, flexibility, functional capacity, and quality of life of adolescents with idiopathic scoliosis.

    Materials and Methods

    This controlled clinical trial with pre-test and post-test design was performed on 24 adolescents with idiopathic scoliosiswho were randomly divided into control and experimental groups. Cobb angle, flexibility, and functional capacity were measured by X-ray imaging, flexibility box, and six-minute walk test, respectively. The collected data were statistically analyzed in SPSS software (version 23) using a mixed-design analysis of variance with repeated measures. It must be noted that a p-value of 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Based on the results, after 10 weeks of Schroth exercises, there was a significant difference in the exercise group regarding the reduction of Cobb angle as well as the increase of flexibility and functional capacity. However, no significant difference was observed in the control group from pre-test to post-test (P≤0.05).

    Conclusion

    According to the results, it can be concluded that the Schroth exercise program that involves the whole motor chain can effectively decrease the lateral curvature angle of patients with idiopathicscoliosis. Therefore, this type of exercise can be useful to use to treat people with Idiopathic scoliosisdeformity.

    Keywords: Flexibility, Functional Capacity, Scoliosis
  • Nooshin Bazzazi, Mona Sharafi Zamir, Siamak Akbarzadeh, Younes Mohammadi, Mohammad Ahmadpanah* Pages 226-231
    Background and Objective

    Diabetic retinopathy is one of the most important and debilitating complications of diabetes with an increasing prevalence in most countries. It has a dramatic effect on peoplechr('39')s quality of life and increases the symptoms of anxiety and depression in patients with diabetes. Therefore, the present study aimed to determine the prevalence of depression in patients with diabetic retinopathy.

    Materials and Methods

    This descriptive/ cross-sectional study was conducted on 245 patients with retinopathy referred to the ophthalmology clinic of Farshchian Hospital in Hamadan during 2019- 2020. They were selected via available and consecutive sampling method and were evaluated for depression with the 21-item Beck questionnaire. Data were analyzed in SPSS software (version 16) at a 95% confidence level.

    Results

    The mean scores of patientschr('39') age and duration of diabetes were reported as 54.47± 8.5 and 8.5 ± 4.15 years, respectively. In terms of gender, the majority of participants (58.7%) were female. The prevalence of depression in patients with diabetic retinopathy was obtained at 49.8% and in proliferative and non-proliferative retinopathy were 68.2% and 43%, respectively (P<0.001). The prevalence rates of depression in men and women were reported as 45.9% and 51.5% (P=0.428). Moreover, in patients treated with insulin and without insulin, the prevalence rates of depression were obtained at 50.4% and 49.2% (P=0.846). The correlation coefficients of depressive disorder with age and duration of diabetes were calculated at 0.123 (P=0.054) and 0.369 (P<0.001), respectively.

    Conclusion

    Depression is one of the most serious problems in patients with diabetic retinopathy. As evidenced by the results of the present study, the prevalence ofdepression is significantly correlated with the severity of retinopathy and duration of diabetes.

    Keywords: Depression, Diabetes Mellitus, Retinopathy
  • Zahra Miri, Zahra Razavi*, Shaghayegh Mohammadi Pages 232-238
    Background and Objective

    One of the high-risk groups for infection with coronavirus disease 2019 (COVID-19) is considered medical students. In this regard, this study was designed and carried out to evaluate the status of stress, anxiety, depression, and sleep disorders in the medical students of Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran, during the COVID-19 pandemic.

    Materials and Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted in the first half of 2020 on medical students (clerks and interns). The information required for the study, including demographic characteristics, study year, accommodation in a dormitory or home, and levels of anxiety, stress, depression, and sleep disorders were online collected by completing the standard Depression, Anxiety, and Stress Scalequestionnaire and 7-Item Insomnia Severity Index, respectively. The data were analyzed using SPSS software (version 16). A p-value of less than 0.05 was considered statistically significant.

    Results

    A total of 257 medical students were surveyed 55.6% of whom were female. The mean value of students’ age was 24.09±1.61 years. In this study, 171 (66.6%)  participants were interns and 105 (40.9%)were living in dormitories. Moreover, 62.3% (n=160) of the students were in contact with COVID-19 patients. After the pandemic, about 28.4%, 17.1%, 21.8%, and 20.6% of the participants were depressed, stressed, anxious, and with sleep disorders, respectively. There was no statistically significant relationship among the variables of demographics, accommodation in the dormitory, and their study year with stress, anxiety, depression, and insomnia.

    Conclusion

    The incidence of psychological complications, including anxiety, stress, depression, and insomnia, in the medical students of Hamadan University of Medical Sciences during the COVID-19 outbreak is high. In critical situations, such as the recent pandemic, appropriate prevention, early interventions, and access to mental health services are essential to prevent dysfunction and maintain the mental health of vulnerable groups.

    Keywords: Anxiety, COVID-19, Depression, Medical Students, Sleep Disorders, Stress
  • Kazem Farzinfar, Hamid Nejat*, Mohsen Doustkam, Hassan Tuzandeh Jani Pages 239-252
    Background and Objective

    Numerous approaches, including schema therapy, and an integrated cognitive-speech approach, have been suggested to reduce emotions and increase distress tolerance in people with stuttering. The present study aimed to make a comparison between the effectiveness of schema therapy and integrated cognitive-speech approach in emotional regulation and distress tolerance of individuals suffering from stuttering.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was conducted based on a pre-test, post-test design, and a follow-up test with a control group. The statistical population included all individuals aged 18-30 who suffered from stuttering in Sabzevar city. The sample consisted of 30 people who were selected via convenience sampling and were randomly assigned to two experimental groups and one control group (n=10 in each group). The experimental schema therapy group underwent treatment in 12 90-minute sessions, the integrated cognitive-speech approach group received 12 60-minute sessions of treatment, and the control group received no treatments. The instruments of the research were Gross and John (2003) Emotional Regulation Questionnaire, and Simons and Gaher (2005) Distress Tolerance Questionnaire. These instruments were conducted on three groups in all phases of pre-testing and post-testing and follow-up. The one-way repeated measures ANOVA and Tukey post hoc test were used to analyze the data.

    Results

    As evidenced by the obtained results, the schema therapy and integrated cognitive-speech approach had a significant effect on emotional regulation and distress tolerance of individuals suffering from stuttering(P<0.05).

    Conclusion

    The results of the present study indicated that none of the treatments outperformed the other ones; nonetheless, the integrated cognitive-speech approach was more effective in distress tolerance index.

    Keywords: Distress Tolerance, Emotional Regulation, Integrated Cognitive-speech Approach, Schema Therapy, Stuttering
  • Elham Irannezhad*, Mohammad Soltanizadeh Pages 253-260
    Background and Objective

    The changes that occur in the female body with the onset of menstruation affect the psychological components, including mental health. This study aimed to compare the mental healthof adolescent females with early, late, and normal menarche.

    Materials and Methods

    This descriptive study was conducted based on a causal-comparative design. The statistical population included 9- to 17-year-old female students in Isfahan, Iran, who were selected through multistage random cluster sampling. The sample size was determined at 56, 37, and 43 cases in the group of students with normal, early, and late menarche, respectively. The data were collected using the Pediatric Symptom Checklist for school-aged children (age range: 3-18 years) (Jelink, Murphy, and Burns, 1986). Following that, the collected data were analyzed using SPSS software (version 25) through a covariance test.

    Results

    According to the results, no significant difference was observed between the two groups of female students with normal and early menarche regarding mental health and its subscales. However, the adolescent females with late menarche had better mental health, compared to those with early and normal menarche (P<0.01).

    Conclusion

    Based on the results, it seems that the timing of the onset of menstruation affects mental health. The late menarche is associated with fewer mental health problems.

    Keywords: Menarche, Mental Health, Students
  • Tahereh Eslammanesh* Pages 261-264
    Background

    Nevus sebaceous is a cutaneous hamartoma accompanied by secondary tumors, such as syringocystadenomapapilliferum.Syringocy-stadenomapapilliferum is a rare benign tumor with a controversial differentiation between eccrine and apocrine.Most syringocystadenomapapilliferum involving the scalp arises from anevus sebaceous.

    Case Presentation

    Herein, we report a 15-year-old adolescent female with a congenital skin lesion on the forehead undergoing surgical excision after changing in size and shape of the lesion.After surgical excision and histopathological examination, a diagnosis of syringocystadenomapapilliferum arising from a sebaceous mole was made.

    Conclusion

    Syringocystadenomapapilliferum is a rare skin tumor. Histological confirmation was required for a definitive diagnosis. Furthermore, surgery and complete removal of the lesion are needed for treatment

    Keywords: Hamartoma, Nevus Sebaceous, SyringocystadenomaPapilliferum